2 Şubat 2011 Çarşamba

Kilobyte (kB) ve Kilobit (kb)

Teknik Ofis ile ne alakası var diyebilirsiniz ama birimlerin doğru kullanılması “Teknik” sıfatıyla alakalıdır diyeceğim size.

Üniversitedeyken, sınavlarda sonuçların yanlarına birimleri yazmayınca hocalarımız o sorunun tam notunu kırardı. O güne kadar bana uygulanmış olan eğitim sisteminin etkisi ile bunun için puan kırmak bana çok saçma gelmişti. Ne zaman ezbersiz öğrenmenin önemini anladım, tadını aldım, işin ciddiyetini fark ettim. Konuştuğun dilin yüklemlerini “anlamları” dışında kullanmak olur muydu hiç? Seni kim anlardı o zaman?

Umarım sizler de profesyonel ve kişisel yaşamınızda kullandığınız “birim”lere önem gösteriyorsunuzdur. Para kazandığınız bir konuda buna dikkat etmiyorsanız, bu artık sizin ayıbınızdır.

Birçok birim yazım yanlışı ile karşılaştım ama karşıma, “kB” ve “kb” kadar sık çıkan ve bu işin içinde bulunan kişiler tarafından da bilinmeyen bir birim çıkmadı karşıma diyebilirim.

Turkcell bile farkında değil olayın!
















“k” yerine “K” kullanılmasını 1000 çarpanı yerine 1024 kullanılması olarak anlarım ama diğerini bir türlü anlayamadım gitti.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kilobit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder