1 Şubat 2011 Salı

İş Programı Nasıl Olmalı?

Kısa bir soru ama cevabı uzun. Herkese göre de değişen bir cevap belki. Bazı organizasyonlar bu konuda standartlar yazmışlar, PMI gibi, gayet de teknik ve yararlı olmuş, incelemenizi öneririm. Bu konuya ben de eklemeler yapmak istedim.

1. İş programı öncelikle ana sözleşmeye uygun olmalı. Ana sözleşmeye uygunluk nedir? Eğer İşverenin sözleşmede “İş Programı” maddesi altında istekleri varsa, iş programı bunları karşılamalıdır.

1.a. İş programının belirli bir yazılım ile hazırlanması istenmiş olabilir. (Primavera, MS Project, Asta PowerProject, vb.)

1.b. Aktivitelerin süreleri, isimlendirilmesi, numaralandırılması hakkında kısıtlamalar veya istekler bulunabilir.

1.c. Programda gözükmesi istenen kilometre taşları (milestone’lar) belirtilmiş olabilir. (Avans ödemesi, yer teslimi, geçici ve kesin kabuller, garanti süresi vb.)

2. Ana sözleşmedeki isteklere cevap veren bir iş programındaki ikinci önemli konu ise, proje yönetim ekibi ile kararlaştırılmış kilometre taşlarıdır. Proje süresince yüzlerce kez revize edilecek iş programında nesnel bir karşılaştırma yapılabilmesi için bu kilometre taşları çok önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder